Fontos tudnivalók a szálas szempilla hosszabbításról

Kezdőlap / Néhány fontos tudnivaló a szálas szempilla hosszabbításról

Mennyi időt vesz igénybe a felhelyezés?

Természetes hatást a 2D, illetve 3D szempilla szettek nyújtanak, amelyek esetében 2, illetve 3 szál műszempilla kerül egy saját pillára. Látványosabb hatást érhetünk el a 4D-5D-s szempilla szettel, amely vékonyabb műszempillák használatával készül. Mega volume szettek esetében 6-8 vagy akár 9-11 ultravékony műszempilla is kerülhet egy természetes pillára azok sérülése nélkül még vékonyabb műszempillákkal.

Ahogy nő a D-k száma, úgy csökken az applikálható műszempillák vastagsága/súlya, a természetes pillák védelme érdekében. Az applikálási időt befolyásolja továbbá, hogy milyen sűrű a szempillád, és milyen a növése.

Ha valakinek kuszább a szempillasora és sok az apró pihepillája, akkor hosszabb időt vehet igénybe egy szempilla szett elkészítése.

Mennyi időt vesz igénybe a töltés?

Egy alaptöltés hozzávetőlegesen 1,5 – 2 órát vesz igénybe (ha legalább 50%-os telítettségű a pilla sor). Ilyenkor az applikáció elkezdése előtt eltávolítom a lenőtt szálakat, majd feltöltöm a pillákat, hogy ismét szép, egyenletes legyen a pillasor.

 

Ha valakinek kuszább a szempillasora és sok az apró pihepillája, akkor hosszabb időt vehet igénybe egy szempilla szett elkészítése. A szempilla állomány védelme érdekében rendkívül fontos, hogy a műszempillák applikálása során a természetes pillák ne ragadjanak össze, sem a pihe pillákkal, sem más pillákkal.

Milyen szempilla stílust válasszak?

Első alkalommal nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy részletesen megbeszéljük, milyen stílust szeretnél, a természetes pilláid sérülése nélkül milyen pillasor applikálható, milyen hosszúság/vastagság stb.

Továbbá átbeszéljük a szempilla hosszabbítás menetét és az utóápolás fontosságát. Ez kb. 45 percet vesz igénybe a legelső alkalommal.

A személyes konzultációt, illetve az arc- és szemdiagnosztikát követően felállított styling terv biztosítja a számodra legmegfelelőbb és személyiségedhez harmonikusan illő szempilla szettet.

Ezeket követően is mindig van lehetőség a stílus, sűrűség és hossz változtatására a töltések alkalmával, így akár többféle stílust is kipróbálhatsz. Sokféle szempilla stílus létezik. Gyakorlatilag bármi megvalósítható a saját szempilláink állapotától és hosszúságától függően.

Mindenekelőtt a saját szempilla állomány védelme a legfontosabb, ezért kizárólag olyan vastagságú és hosszúságú műszempilla kerül a természetes szempillákra, amelyek azok sérülése nélkül applikálhatók.

Hogyan érkezzünk a szempilla applikálásra, illetve töltésre?

Szempilla applikálás előtt ne viseljünk sminket, ne kenjük be olajos, zsíros krémmel szemünket, illetve környékét, valamint távolítsuk el a kontaktlencsénket. Erre biztonsági okokból van szükség.

 

Ha sminkben vagy nem megfelelően tisztán tartott szempillákkal érkezünk az applikálásra, kevesebb idő jut a szempillasor feltöltésére.

Milyen gyakran szükséges tölteni a szempilla hosszabbítást?

Pillasorunk a hajunkhoz hasonlóan cserélődik, más-más gyorsasággal, mindenkinek a saját ütemében.

A szálas szempilla hosszabbítás egyenként a természetes pillákra van applikálva, ezért azok lassan kipotyognak és a helyükre nőtt új szempillákon a műszempillát pótolni kell.

Továbbá a már lenőtt műszempillákat is el kell távolítani töltés előtt. Ez a folyamat egyáltalán nem fájdalmas és nem káros a saját szempillákra.

Személyenként változó, kb. 2-3 hetente esedékes töltéssel egyenletes és szép szempilla szettünk lesz. 

Ártalmas-e a szempilla hosszabbítás a saját, természetes szempilláimra?

Ha megfelelően képzett és hozzáértő szakemberhez fordulsz, aki precíz, lelkiismeretes és minőségi munkát végez minőségi termékekkel, abban az esetben nem ártalmas a szempilla hosszabbítás.

Ezen kívül fontos, hogy Te is tartsd be az utóápolási előírásokat. Ha drámaibb hatást szeretnél, válaszd inkább a dúsítási/volume technikával készült szetteket a már elavultnak számító és káros, vastag műszempillák helyett.

Sminkelhetek-e, ha szálankénti szempilla hosszabbítást viselek?

Természetesen sminkelhetünk, de kerüljük a szempillaspirált, hiszen így elveszítjük a szempilla hosszabbítás előnyét, a pillekönnyűséget.

 

A szempilla ragasztó csakis tökéletesen tiszta szempillákon tapad meg, csak így tudja biztosítani a műszempillák tartósságát. Továbbá a szempillaspirált, a tartós szempilla festékhez és a vízálló sminktermékekhez hasonlóan csak alapos dörzsöléssel tudjuk maradéktalanul eltávolítani a szempillánkról, amely károsítja a pilláinkat és megrövidíti műszempilláink élettartamát.

Minél kevesebb sminket használunk, annál tartósabb lesz a szempilla szett.

Hogyan óvhatom meg műszempilláimat, hogy még tartósabbak legyenek?

Az első 24 órában kerüljük a forró gőzt és a szauna használatát! A forróság kedvezőtlen hatást gyakorol a ragasztóra.

Reggelenként óvatosan fésüljük át az éjszaka alatt összekuszálódott pilláinkat a szempilla kefével, fentről lefelé, majd alulról felfelé is.

Ugyanezt tegyük meg este lefekvés előtt is. Volume, illetve mega volume szempilla szettnél különösen fontos, hogy naponta többször is alaposan átfésüljük a pilláinkat. Ne használjunk szempilla göndörítőt, ne daueroltassuk a szempillánkat, ne húzkodjuk/dörzsöljük a szempillánkat. Kontaktlencse behelyezésekor ne a szempilláinkat húzzuk meg, hanem a szemhéjunkat.

Ha nem tisztítjuk rendszeresen a szemünk környékét, szempilláinkat és a szemünk tövét, a felgyülemlett smink maradványok, és a levegőben lévő por és más anyagok, ami megül a szempilláinkon, és a szem tövében, akár gyulladást is okozhatnak. Minden nap alaposan mosd át pilláidat szempilla tisztító habbal.

Műszempilla és a ragasztó

 

Fontos tudni, hogy sem a műszempillák sem a szempilla ragasztó nem érintkezik a bőrrel, hiszen a műszempillát a szempilla tövétől kb. 0.5mm-re kell felhelyezni.

 

A pillasor felépítése előtt az alsó pillasort leragasztjuk, hogy elkerüljük az alsó és felső pillasor összetapadását.

Fáj a szempilla hosszabbítás applikálása?

 

Ha a szempilla építést megfelelően képzett szakember végzi minőségi alapanyagokból a megfelelő eszközökkel, akkor a szempilla hosszabbítás egyáltalán nem fájhat.

Feltehetem-e magamnak otthon a szálankénti műszempillát?

Kizárólag szakember rakhatja fel, aki megfelelő képzésben vett részt.

Nagy figyelmet, precizitást, türelmet és kézügyességet igénylő feladat, továbbá a szempilla szálak applikálásakor a szemnek csukva kell maradnia.

 

 

Leszedhetem-e magamnak a szempilla hosszabbítást?

A műszempilla leoldásához használt anyag veszélyes, óvatosan kell bánni vele, nehogy a szembe kerüljön.

Egyáltalán nem ajánlott otthon saját magunknak leoldani a műszempillákat, ezt csakis szakember végezheti el az oldószer biztonsági előírásainak pontos betartásával.

Mivel a leoldáshoz csukott szem szükséges, magának senki nem tudja leoldani a műszempillákat.

A másik megoldás, hogy megvárjuk, míg az eredeti szempilláinkkal együtt – azok cserélődési ciklusának ütemében – a műszempilláink is kihullnak.

 

Széchhenyi 2020